Desert mere coapte in cuptor, cu stafide si inghetata

de vasimur in Dulciuri, 6 Mar 2019 | 3496 vizualizari

 

Este un desert foarte simplu de făcut dar și extrem de gustos. Când eram mici, mama mea ne făcea mereu mere coapte în rolă, umplute cu dulceață sau chiar cu magiun de prune și presăra pe deasupra puțină scorțișoară și eventual, vanilie. Sincer să fiu, eram mulțumiți și ne bucuram foarte mult de acest desert, mai ales în serile friguroase de iarnă. Erau bune chiar și mere simple, doar coapte în cuptor!
M-am gândit însă la o rețetă puțin mai sofisticată, inspirat fiind și de cea video a lui Alex Teacher. Am făcut-o însă în stilul meu și cu ingrediente pe care le-am avut la îndemână.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere mari (cca 500 g)
  • 50 g stafide
  • 2 batoane scorțișoară
  • 1 linguriță de scorțișoară pudră
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 3-4 boabe de cardamom (opțional)
  • 2 bucăți de anason stelat
  • 50 g unt
  • 1 păstaie de vanilie
  • coajă de lămâie rasă
  • 50 ml coniac
  • cca 150 ml apă fiartă
  • înghețată de vanilie
  • toping pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere coapte in cuptor, cu stafide si inghetata:

Spălăm bine merele, după care scobim cotorul fără ca să străpungem mărul până în partea cealaltă. Punem batoanele de scorțișoară și umplem interiorul merelor cu stafide, peste care turnăm coniacul.

Punem merele într-un vas în care turnăm și apa fiartă peste boabele de ienibahar și anason. Despicăm păstaia de vanilie și răzuim semințele pe care le punem în vas alături de celelalte ingrediente. Putem să punem și păstaia de vanilie în apă deoarece îi va da un gust și mai pronunțat de vanilie.

Amestecăm scorțișoara pudră cu zahărul brun și cu coaja de lămâie răzuită și presărăm peste stafide. Deasupra punem câte un cubuleț de unt, pe fiecare măr.

Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce se înmoaie merele, cca 60 minute. Verificăm periodic cu o furculiță și când sunt gata, oprim focul.

Scoatem merele pe farfurii și le stropim din belșug cu sosul care s-a format în tavă. Servim merele cu o cupă generoasă de înghețată de vanilie și cu toppingul preferat!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

În loc de coniac puteți folosi cherry.

2

În loc de zahăr brun puteți folosi zahăr obișnuit.

3

Puteți folosi înghețată caramel și va fi la fel de bun.

4

Puteți pune și 3-4 boabe de cardamom, dacă aveți și vă place.

5

Puteți înlocui stafidele cu dulceață sau chiar magiun de prune.

6

Dacă sunt prea mari, puteți tăia merele în două, le curățați de cotor și apoi le umpleți cu ce doriți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte in cuptor, cu stafide si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mere la cuptor